Vettel in discussie met Masi over uitblijven rode vlag

GP2112_132628_J5A4441

Sebastian Vettel heeft na de kwalificatie gesproken met wedstrijdleider Michael Masi. Het gesprek ging over de situatie rondom de rode vlaggen tijdens de kwalificatie. Vettel is van mening dat Q3 eerder had moeten worden stilgelegd. Nu zorgde de crash van Lando Norris voor een rode vlag. 

Vlak voordat Norris hard van de baan ging in Eau Rouge had Vettel richting zijn team aangegeven dat het onverantwoord was verder te rijden. Na de kwalificatie gaf de Duitser nogmaals aan niet tevreden te zijn met het optreden van de FIA. "Toen ik in Eau Rouge bovenop de heuvel kwam stond daar enorm veel water en heb ik aangegeven dat het tijd was voor een rode vlag. Ik denk dat we de sessie (Q3 red.) helemaal niet hadden moeten starten."

Vlak na zijn bericht via de boordradio aan het team crashte Norris hard in diezelfde bocht. De McLaren-coureur kwam uiteindelijk met de schrik vrij, maar voor Vettel was daarmee het hoofdstuk nog niet af. Naar verluidt is Vettel in de paddock Masi tegen het lijf gelopen en de discussie aangegaan.

Sebastian Vettel / Aston Martin / Spa-Francorchamps / België / 2021
Foto: Aston Martin F1 Team

"Ik denk dat Michael (Masi red.) ook niet trots is op wat er hier gebeurd is", liet Vettel in de interviews na de kwalificatie weten. Wel geeft de viervoudig wereldkampioen aan dat het achteraf altijd makkelijk praten is. Hij stuurt erop aan dat de FIA meer naar de informatie van de coureurs moet gaan luisteren. Zo geeft hij aan dat het in de pitstraat droog kan zijn maar ergens drie kilometer verderop het circuit kan het alsnog keihard regenen.

Volgens de Duitser zijn er veel dingen die verbeterd hadden kunnen worden. "Ik denk dat we beter een keer te voorzichtig kunnen zijn, dan dat er iets ernstigs gebeurt. Het had zomaar anders kunnen aflopen voor Norris, ik denk niet dat hij zelf iets anders had kunnen doen", sloot Vettel af.

Lees ook: Grand Prix Radio LIVE: klik hier voor audio- en videostream

Lees ook: Wolff: “Keuze tussen Bottas en Russell is al gemaakt”

Lees ook: Vijf plekken gridstraf voor Norris na versnellingsbakwissel

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden