Vettel na crash Räikkönen: "Geen idee wat er is gebeurd"

GP2101_161652_69I4913

Sebastian Vettel vloog in de laatste ronde van de Grand Prix van Oostenrijk samen van de baan met Kimi Räikkönen. De Aston Martin-coureur heeft nog geen idee wat er precies gebeurde. Terwijl Max Verstappen als eerste over de eindstreep kwam, schoten de Alfa Romeo en de Aston Martin na bocht 4 van de baan. 

Na afloop van de race sprak Vettel over de situatie: "Ik heb nog geen idee wat er is gebeurd, ik moet de beelden nog zien. Ik had een goede exit en het was niet dat we aan het vechten waren voor punten, maar gewoon voor de positie. Het volgende wat ik voel is wat contact met Kimi en we verliezen de auto's. Het blijft heel raar" aldus de Duitser tegenover Ziggo Sport.

Of Räikkönen het opzettelijk deed? Vettel denkt van niet. "Ik denk dat het een misverstand was. Ik moet er dus nog naar kijken en het er met hem over hebben. De pace was in de race goed, maar zo zonder punten ben ik uiteraard wel wat teleurgesteld", zo sluit de Duitser af in gesprek met Formula 1.

Straf voor Räikkönen

De stewards hebben na de race een straf uitgedeeld aan Räikkönen. De Fin kreeg een drive through-penalty die werd ingelost door twintig seconden bij de tijd van de Alfa Romeo-coureur op te tellen. Daarnaast kreeg Räikkönen twee strafpunten op zijn licentie.

Lees ook: Coureurs moeten naar stewards na negeren dubbele gele vlag 

Lees ook: Olav Mol: “Denk dat ze zich bij Mercedes achter de oren krabben”

Lees ook: Max Verstappen blij voor team met overwinning Spielberg

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden