Vettel verpulvert baanrecord, Verstappen maakt kilometers

180034-test-barcelona-giorno-5-vettel

Max Verstappen heeft tijdens zijn laatste testdag veel kilometers gemaakt. De Nederlander richtte zich op longruns, liet het zachtste rubber liggen en sloot de dag af als twaalfde. De Red Bull-coureur reed alleen aan het eind van de dag op de ultrasofts, maar echte snelle tijden zaten er niet in. Wel was Verstappen met 187 (!) rondjes extreem productief. Sebastian Vettel was op de zevende testdag met afstand de snelste.

Op een bewolkt circuit maakte de teams optimaal gebruik van de tijd. Alle teams kwamen vandaag door racesimulaties ruim boven de 100 rondes uit. Een aantal van 150 rondes was geen uitzondering. De renstallen kenden vandaag dan ook weinig problemen. Alleen Sauber zorgde aan het eind van de training voor een rode vlag. Met nog een uur te gaan spinde Marcus Ericsson en kwam hij in de grindbak vast te staan.

In tegenstelling tot de middag lag de focus in de ochtend bij bijna alle teams op snelle rondetijden. Sebastian Vettel liet in de ochtend zien dat er rekening gehouden moet worden met Ferrari. De Duitser zette een ongelooflijk officieus baanrecord van 1:17.182 op de klokken en was bijna een seconde sneller dan Daniel Ricciardo gisteren.

Mercedes en Red Bull maakten vandaag geen kwalificatieruns. Valtteri Bottas, Lewis Hamilton en Verstappen waren dan ook niet in de top van de tijdenlijst te vinden. Andere teams reden wel snelle tijden. Kevin Magnussen noteerde een tweede tijd en kwam met een 1:18.360 niet in de buurt van Vettel. Achter Magnussen waren het Pierre Gasly, Nico Hulkenberg, Carlos Sainz en Stoffel Vandoorne die allemaal onder de 1:19 doken. Dat deden ze op de zachtste compounds van Pirelli. Gasly en Sainz reden hun snelle tijden aan het eind van de dag.

Ferrari-700x393
(c) Scuderia Ferrari

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden