Vettel wil in de Formule 1 blijven: 'Ik wil graag nog meer bereiken'

200048-test-f1-barcelona-2-seb-day2

Voor Sebastian Vettel is het alles behalve zeker dat hij volgend seizoen nog in de Formule 1 in actie zal komen. Zijn contract bij Ferrari wordt namelijk niet verlengd. Als het aan Vettel zelf ligt, blijft hij gewoon rijden in de Formule 1. "Het doel is om een package te vinden die bij me past", vertelde Vettel in gesprek met Sky.

"Ik ben al een lange tijd actief in deze sport en ik wil graag nog meer bereiken", legt Vettel uit. Als het niet mogelijk gaat zijn voor de Duitser om nog meer in de sport te bereiken, heeft hij niet de motivatie om iets anders in de racewereld te gaan doen. "Mijn motivatie is altijd het racen en presteren op de baan geweest en niet alle dingen daaromheen."

Om meer te kunnen presteren heeft Vettel naar eigen zeggen de juiste package en de juiste mensen om zich heen nodig. De Duitser is dan ook zijn opties aan het verkennen. Mocht de juiste kans zich voordoen, zal hij hem met beide handen aangrijpen. Als die kans echter niet komt, zal hij naar eigen zeggen op zoek moeten naar iets anders

Op dit moment heeft Vettel dus nog geen nieuw contract voor het volgende seizoen. De Duitser zelf stelt 'dat het belangrijk is om het huidige seizoen van start te laten gaan'. Hij denkt ergens in de komende weken tot maanden een antwoord te kunnen geven op de vraag of hij volgend seizoen nog in de Formule 1 rijdt.

Geen verlenging

Dat Vettel komend seizoen niet meer actief zal zijn voor het team van Ferrari was ook voor de coureur zelf een grote verrassing, zo vertelde hij donderdag tijdens de mediasessies. "Het was een grote verrassing toen ik gebeld werd door Mattia Binotto (teambaas van Ferrari red.). Hij vertelde me dat het team niet de intentie had om met mij verder te gaan." Volgens Vettel is er nooit sprake geweest van contractonderhandelingen en heeft er nooit een aanbod op tafel gelegen.

Lees ook: Hamilton en Bottas rijden met aangepaste helmen in Oostenrijk

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden