Video: Eerste virtuele ronde op Formule 1-circuit van Miami

image

De Miami Grand Prix staat vanaf 2022 weer op de F1-kalender. Het circuit ligt rondom het Hard Rock Stadium complex. We krijgen alvast een voorproefje, dankzij een video van Apex Circuit Designs, die gebruik maakt van de game Assetto Corsa. In het filmpje is ook de 2022-bolide te zien.

Het circuit van Miami is 5,41 kilometer lang, heeft negentien bochten, drie rechte stukken en drie potentiële DRS-zones. De voorspelde gemiddelde snelheid is 223 kilometer per uur of 138 mph. Apex Circuit Design en de Formule 1 hebben 36 verschillende lay-outs gesimuleerd op deze plek voordat ze tot dit eindresultaat kwamen.

https://twitter.com/F1/status/1385322515275288577?s=20

Elfde locatie in de VS

Er is geen land waar de F1 op zoveel verschillende locaties heeft gereden als de Verenigde Staten. De eerste ronde van het wereldkampioenschap in de VS was op Indianapolis in 1950, al was dat onder de regelgeving van de Indy 500 en niet die van de F1. Sindsdien zijn er F1-races verreden in Sebring (ook in Florida), Riverside in California, Watkins Glen in New York, Long Beach in California, Las Vegas in Nevada, Detroit in Michigan, Dallas in Texas, Phoenix in Arizona, nogmaals in Indianapolis (een andere lay-out) en meest recentelijk Austin in Texas. Dat circuit blijft ook op de kalender, wat betekent dat de Verenigde Staten twee grand prixs zal organiseren.

Lees ook: BREAKING: GP Miami vanaf 2022 weer op de F1-kalender

Lees ook: Marko bang voor ontwikkelingsoorlog Mercedes

Lees ook: Alonso: "Ik zou beter moeten zijn"

 

 

 

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden