BeitskeVisser

De eerste race van het W Series-seizoen is voor Beitske Visser dramatisch verlopen. In de chaotische slotfase van de wedstrijd op het circuit in Spielberg spinde de Nederlandse waardoor ze een plek op het podium, die lange tijd binnen handbereik was, wel op haar buik kon schrijven.

Visser scoort in de eerste race van het seizoen geen punten voor het kampioenschap. Dat is teleurstellend, want in 2019 werd ze nog tweede in het eindklassement. De Britse Jamie Chadwick won dat jaar het kampioenschap, maar ook haar eerste race van het seizoen verliep allerminst vlekkeloos. In de beginfase van de race knalde Jessica Hawkins achterop de Britse, waardoor ze lange tijd in de achterhoede reed.

Een safety car, die werd veroorzaakt door Marta Garcia, kwam dan ook als geroepen voor Chadwick. Ze wist daarna nog op de klimmen naar de zesde plek en scoort dus toch nog enkele punten voor het kampioenschap. Degene die wel goed aan het nieuwe seizoen is begonnen is Alice Powell. Niet alleen in de kwalificatie was ze niet bij te houden, ook in de race kreeg ze weinig weerstand. Ze reed dan ook moeiteloos naar haar eerste overwinning in Oostenrijk.

Opbouwfase

Het is pas het tweede seizoen van de W Series. Dit jaar staat dan ook vooral in het teken van ontwikkelingen. Het begon al met de aankondiging dat de W Series het voorprogramma zal vormen voor de Formule 1. Deze week kwam daarbij dat de raceklasse steeds meer richting een teamstructuur wil gaan. Want anders dan in de Formule 1 waren er in 2019 geen teams. Dat is dit jaar dus anders. Elk team zal bestaan uit twee rijders. Echter zijn er nog niet genoeg sponsoren om alle rijders van een team te voorzien waardoor sommige coureurs nog worden ondersteund door de W Series zelf. Het is een grote ontwikkeling voor de raceklasse die nog volop in de opbouwfase zit. Na de race in Oostenrijk staan er nog zeven andere races op de kalender. De vrouwen volgen daarmee een deel van de Formule 1-kalender. Begin juli zullen ze wederom te zien zijn op de Red Bull Ring in Spielberg. Later dit seizoen zullen de vrouwen ook op het circuit van Zandvoort racen.

Lees ook: In de W series zijn vrouwen aan zet

Lees ook: Verstappen pakt pole: “Enorm blij om hier thuis op pole te staan”

Lees ook: Volle tribunes: 140.000 man welkom tijdens Britse GP

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden