Volgens Steiner was onenigheid over afgelasting Australië 'normaal'

GS1jpg-418

Guenther Steiner zegt dat het 'normaal' was dat de teams andere meningen hadden over de afgelasting van de race in Australië. Nu het besluit is genomen, wordt steeds meer duidelijk over hoe het besluit tot stand gekomen is.

Tegenover Autosport zei Steiner over de procedure: 'Het is normaal. Elk team is anders gestructureerd. Sommigen zijn onderdeel van een grote onderneming, anderen privéteams. Je kan niet verwachten dat iedereen op één lijn zit." Naar verluidt heeft Mercedes de doorslag gegeven, ook voor Haas, om de race niet te rijden.

De Italiaanse teambaas zegt ook dat het niet makkelijk is om met zoveel partijen tot een besluit te komen. "We moeten het zo veilig mogelijk maken. Achteraf praten is altijd makkelijker, maar er is veel voor nodig om met zoveel verschillende partijen tot dit besluit te komen. Je hebt de lokale promoter, de F1, de FIA en tien teams met verschillende achtergronden die ieder hun eigen problemen hebben. We moeten een compromis vinden en uiteindelijk was dit het beste compromis." Sportief directeur van de F1, Ross Brawn, reageerde met soortgelijke strekking.

Haas-teamleden in quarantaine
Steiner werd ook gevraagd naar de teamleden van Haas die in quarantaine zaten. Vier werknemers werden in isolatie gezet en getest op het coronavirus. Die waren gelukkig negatief. "We hebben tegen iedereen gezegd: als je je niet goed voelt, meldt het dan - we willen niet degene zijn die het verder verspreiden. We hadden er vier, maar ze zijn allemaal negatief, godzijdank."

Overigens heeft Steiner goede hoop dat het seizoen uiteindelijk op gang komt. "Hopelijk voor de hele wereld krijgen we het virus onder controle, dan kunnen we het normale leven weer oppakken."

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen