Voormalig baas Stefan GP wil in 2019 op F1-grid

2016_australian_gp_race_016_3

De interesse om deel uit te maken van de Formule 1 is groot. De geruchten gaan dat diverse teams, waaronder een Chinese renstal, een gooi willen doen naar een plek in het startveld. Ook Zoran Stefanovic wil opnieuw proberen een team op de Formule 1-startgrid te krijgen.

Wellicht dat deze naam een belletje doet rinkelen. In 2010 was de Serviër met Stefan GP dichtbij een entree in de koningsklasse van de autosport. Stefanovic had een deal gesloten met Toyota voor een chassis en had zelfs Kazuki Nakajima als rijder gecontracteerd. Desondanks kreeg hij van de FIA geen toestemming om toe te treden tot de Formule 1.

Gesprek met Ross Brawn

Toch is Stefanovic in zijn droom blijven geloven. Afgelopen weekend was hij in Oostenrijk om te praten met Ross Brawn. Stefanovic wil dit keer vanuit Italië een Formule 1-team opzetten.

Tegen het Britse Autosport zegt de Serviër te beschikken over faciliteiten in Parma. Bovendien heeft hij Enrique Scalabroni, voorheen werkzaam voor Williams en Ferrari, aangetrokken voor de technische aspecten. Ook zegt Stefanovic een deal te hebben om een windtunnel te kunnen gebruiken.

Selectieprocedure

Het plan is om het komende jaar een team op te bouwen om vervolgens in 2019 op de grid te kunnen staan. Daarbij is de renstal wel afhankelijk van de FIA, dat een selectieprocedure zal moeten opstarten. FIA-president Jean Todt wil zo’n procedure alleen opstarten als er serieuze kandidaten zijn.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen