Waarschijnlijk 75.000 man op tribunes bij GP van België

SI201909010537_news

De kans is groot dat er bij de Grand Prix van België dit jaar veel publiek op de tribunes zal zitten. Het Overlegcomité van verschillende regeringen in België heeft namelijk besloten grote events vanaf 13 augustus weer toe te staan met een maximum van 75.000 bezoekers. De Belgische Grand Prix, die eind augustus plaatsvindt, zal dus waarschijnlijk wel met publiek verreden worden.

Het Belgische VRT NWS weet te melden dat er versoepelingen komen voor grote evenementen in België. "Vanaf 13 augustus zouden grote events kunnen, met een plafond van maximaal 75.000 deelnemers. Het gaat dan over evenementen als Pukkelpop, Tomorrowland of de Formule 1." De Grand Prix van België, die van 27 tot 29 augustus plaatsvindt, zou dus kunnen rekenen op 75.000 man publiek per dag.

Spa / Red Bull
Foto: Red Bull Content Pool (Charles Coates/Getty Images)

Het bezoeken van deze race zal echter geen makkie worden. Je moet namelijk bewijzen dat je het op een veilige manier kunt doen. Eerder al liet de regering weten dat bezoekers van grote evenementen aan een aantal voorwaarden moeten voldoen. Zo moeten ze of een negatieve coronatest afleggen of gevaccineerd zijn. De kans is groot dat deze voorwaarden ook gaan gelden voor bezoekers van de Belgische Grand Prix.

Lees ook: Dienstplicht kan F1-seizoen Mazepin voortijdig beëindigen

Lees ook: Deze circuits kunnen de GP van Singapore mogelijk vervangen

Lees ook: Grand Prix Oostenrijk eerste race met volledig publiek

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden