Wederom teleurstellende kwalificatie voor Vettel

GP2102_081258_69I6865

Sebastian Vettel kende net als tijdens de eerste race in Bahrein een teleurstellende kwalificatie voor de Grand Prix van Emilia-Romagna. De Duitser kwam in Imola niet verder dan de dertiende startpositie en liep daarmee wederom Q3 mis. 

Eén ding was echter zeker, het ging een stuk beter dan drie weken geleden in Bahrein. "Het voelde een stuk beter aan dan in Bahrein", liet Vettel na de kwalificatie tegenover Grand Prix Radioweten. "Ik had alleen graag wat meer rondes met een lichtere auto gereden om een nog beter gevoel te krijgen. Ik denk dat er vandaag nog wel wat ruimte was om me te verbeteren, maar helaas lagen we eruit. Waarschijnlijk hadden we hier en daar wel wat tijd kunnen winnen om door te gaan naar Q3."

GP2102_122439_56I9005-700x467
Foto: Aston Martin F1

Imola is een ouderwets smalle baan waardoor het extra uitdagend is. "Het circuit is smal, we zitten in het middenveld waar het zeker krap zal zijn. Het zal morgen een mix zijn, waar het om 2 of 3 tienden zal gaan en het wordt lastig om hier in te halen. We gaan het zien, misschien komt er nog wel regen", sloot de viervoudig wereldkampioen af.

Lees ook: Hamilton pakt pole position voor de GP van Emilia-Romagna

Lees ook: Tsunoda: "Pushte te hard bij insturen chicane"

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden