Wedstrijdleider Masi: 'Logisch dat beslissing lang duurde'

10d

Michael Masi, de opvolger van Charlie Whiting als wedstrijdleider van de FIA, geeft tekst en uitleg over de gang van zaken rondom de beslissing van de stewards om Max Verstappen geen tijdstraf te geven. De Nederlander haalde Charles Leclerc in de slotfase van de Oostenrijkse Grand Prix in. Die actie werd vervolgens onderzocht door de wedstrijdleiding.

"De druk op deze mensen is altijd enorm hoog", zegt Masi over de stewards. "Ze moeten alles in ogenschouw nemen en dan de juiste beslissing maken. Dat is vaak niet makkelijk."

De Deense oud-coureur Tom Kristensen (achttien keer deelnemer 24 uur van Le Mans) en de stewards Nish Shetty uit Singapore, de Spaanse Silvia Bellot en de Oostenrijker Walter Jobst waren de stewards bij de Grand Prix op de Red Bull Ring.

"Na de race moesten de coureurs naar het podium en hadden ze mediaverplichtingen", verklaart Masi de tijd die het kostte om de beslissing te maken. "Pas rond 18.00 uur waren ze bij de stewards. Dan worden de beelden vanuit alle mogelijke standpunten bekeken en mogen ze allebei hun verhaal doen. Wat dat betreft is het logisch dat het een tijdje geduurd heeft om tot een beslissing te komen."

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen