Wehrlein wint vierde race Formule E At Home Challenge

1-AM1T7989

De vierde race van de Formule E At Home Challenge is gewonnen door Pascal Wehrlein (Mahindra racing). Hij kwam als eerste over de finishlijn gevolgd door Stoffel Vandoorne (Mercedes-Benz EQ) op de tweede plek en James Calado (Panasonic Jaguar Racing) op de derde plek. 

De vierde race van de At Home Challenge werd verreden op de virtuele straten van Hong Kong. Mortara (Rokit Venturi Racing) startte vanaf poleposition gevolgd door Pascal Wehrlein (Mahindra Racing) en Stoffel Vandoorne (Mercedes-Benz EQ). Nederlander Robin Frijns kwalificeerde als zestiende en Nyck de Vries kwalificeerde als elfde.

De race begon goed voor Mortara. Hij had een goede start en kwam in tegenstelling tot de rest van het veld goed door de eerste bocht. Achter hem ontstond een opstopping in de eerste bocht, waardoor de rest van het veld compleet door elkaar gehusseld werd. Zo belandde James Calado (Panasonic Jaguar Racing) op een tweede plek en Nyck de Vries (Mercedes-Benz EQ) op een derde plek.

Toen nog leider in het kampioenschap, Maximilian Günther (BMW i Andretti Motorsport), had een slechte start en belandde ergens rond de dertiende plek. Wehrlein en Vandoorne kwamen er redelijk goed vanaf en vochten zich een weg naar voren. Toen ook Mortara in de problemen kwam en vanaf pole terugviel naar de vijfde plek, nam Pascal Wehrlein de leiding van hem over gevolgd door Vandoorne en Calado.

Enkele rondes later kwam Günther weer in de problemen. Door een fout kwam hij in de muur terecht, waardoor hij te ver achterin het veld terecht kwam en geëlimineerd werd. De Vries deed er ondertussen alles aan om in de buurt van Calado te komen en zo een podiumplek te pakken.

Het lukte De Vries uiteindelijk niet meer om Calado in te halen. Wehrlein kwam als eerste over de finishlijn gevolgd door Vandoorne en Calado.

Kampioenschap

In de stand voor het kampioenschap van de At Home Challenge, staat Günther niet meer op de eerste plek. Wehrlein heeft deze plek van hem overgenomen en heeft nu in totaal 70 punten. De tweede plek is op dit moment van Günther met 65 punten en Vandoorne staat op de derde plek met 58 punten. De vierde plek is van Frijns met 46 punten en De Vries staat op de achtste plek met 18 punten.

Geld inzamelen

De race van vandaag was de vierde officiële race van de Formule E Home Challenge. Deze challenge is in het leven geroepen om door middel van online races geld in te zamelen voor UNICEF. De opbrengsten van de challenge zullen gebruikt worden om kinderen over de hele wereld gezond en veilig te houden tijdens de coronacrisis.

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden