Wehrlein wint voorlaatste race Formule E At Home Challenge

1-_L5R8002

De strijd om het kampioenschap van de Formule E At Home Challenge kan nog weleens heel spannend worden. Vandaag heeft Pascall Wehrlein (Mahindra Racing) namelijk de leiding in het klassement overgenomen van Stoffel Vandoorne (Mercedes Benz EQ). In de laatste race, die morgen verreden wordt, zullen echter dubbele punten uitgedeeld worden. Dat betekent dat in de strijd tussen Wehrlein en Vandoorne nog alles mogelijk is.

Het was Pascall Wehrlein die vandaag de poleposition pakte. Zijn start was echter niet optimaal. Hij vertelde na de race dat hij wat problemen had met de setup van het beeldscherm. De Duitser kon namelijk de startlichten niet zien en toen hij dat probeerde aan te passen, ging het mis. Werhlein kreeg de instellingen niet meer goed en moest de hele race rijden met een niet juist werkend beeldscherm.

De Mahindra-coureur wist echter zijn koppositie vast te houden en op het circuit van New York, waar inhalen moeilijk is, wist hij de leiding tot het eind van de race te behouden. Achter Wehrlein voltrok zich het gevecht op de tweede en derde plek tussen Oliver Rowland (Nissan) en Kelvin Van der Linde (Audi). In de laatste bocht van de race wist Rowland Van der Linde nog in te halen.

https://twitter.com/FIAFormulaE/status/1269304218625638401

Voor Vandoorne, die achter Rowland en Van der Linde reed, leverde het geduw en getrek weinig op. De Belg finishte als vierde. De nummer drie in het kampioenschap, Maximilian Günther (BMW i Andretti), finishte als vijfde gevolgd door Felipe Massa, Edoardo Mortara, Antonio Felix da Costa en Robin Frijns.

Wehrlein leidt op dit moment het kampioenschap met twaalf punten voorsprong op de nummer twee, Vandoorne. Op de derde plek staat op dit moment Günther, zijn achterstand qua punten is echter zo groot dat hij dat waarschijnlijk niet meer bij kan fietsen. De allerlaatste race in de At Home Challenge zal morgen verreden worden op het circuit van Berlijn Tempelhof en zal van start gaan rond 16.30 uur Nederlandse tijd. Aangezien er in deze laatste race dubbele punten uitgedeeld worden, belooft het een spannende te worden!

 

https://www.youtube.com/watch?v=2eQBYTETaXQ

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen