Werkstraf en ontslag op staande voet voor Barbera

180609_Barbera

Hector Barbera is op staande voet ontslagen door zijn teambaas Sito Pons. De Spaanse Moto2-coureur werd eerder deze week in Valencia gearresteerd wegens rijden onder invloed. De politie hield hem staande omdat hij te hard reed. Bij controle bleek Barbera ook teveel alcohol in zijn bloed te hebben. Hij kreeg een werkstraf van 22 uur opgelegd, is zijn rijbewijs voor een jaar kwijt en dus ook zijn plaats bij het team Pons HP40.

Het is niet de eerste keer dat de 31-jarige Barbera in opspraak komt. In 2014 werd hij aangehouden omdat hij (te hard) in zijn Maserati reed, terwijl zijn rijbewijs was ingetrokken. Dat was hij kwijtgeraakt omdat hij een paar maanden daarvoor was gepakt wegens rijden onder invloed. In 2013 ontliep Barbera een gevangenisstraf van zes maanden wegens mishandeling van zijn toenmalige vriendin, door een taakstraf en een contactverbod te accepteren. Een jaar eerder kwam hij met een officiële waarschuwing weg voor asociaal rijgedrag (te hard, door rood en met drank op).

Na acht jaar in de MotoGP, op klanten-Ducati’s, kwam Hector Barbera sinds dit seizoen uit in de Moto2. In het begin van zijn carrière was hij veelbelovend. In de 125cc en 250cc haalde hij in totaal tien overwinningen. In de MotoGP is een vijfde plaats (Australië 2014) het beste resultaat dat hij haalde. Vorig jaar wist hij voor het team Reale Avintia slechts één keer een top 10-klassering te halen.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen