‘Williams gaat voor andere ontwerpfilosofie’

williams

Williams komt voor de 2018-auto met aanzienlijke veranderingen aan het ontwerp. Dat vertelt Paddy Lowe, technisch directeur van Williams aan Autosport. “We zullen op een aantal vlakken een andere filosofie volgen.”

Williams kent een lastig seizoen. Het team staat vijfde in het WK met 45 punten en wordt op de voet gevolgd door Toro Rosso, Haas en Renault. De nummer vier, Force India, staat al op een ruime voorsprong met 103 punten.

Volgens Felipe Massa is het ook zo dat Williams een achterstand begint op te lopen in de ontwikkelingsrace met haar directe concurrenten. Lowe vindt deze conclusie nog te voorbarig: “Het is lastig dat op basis van losse races te concluderen. De onderlinge verschillen zijn afhankelijk van de circuits waarop we racen. We moeten naar de algehele trend kijken.”

Lowe ziet echter wel dat dat Williams niet verder komt dan een plaats in de middenmoot. “We moeten zien te achterhalen of dat komt doordat we fouten hebben gemaakt, of dat we de ontwikkelingsrace inderdaad aan het verliezen zijn.”

 

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden