Williams hoopt op saaie vrijdag in Frankrijk

door Tim Koenders
Nicholas Latifi (CDN) Williams Racing FW44. British Grand Prix, Friday 1st July 2022. Silverstone, England.

Het team van Williams hoopt tijdens het weekend in Frankrijk op een saaie vrijdag om de updates die het team meenam tijdens de Grand Prix van Groot-Brittannië eindelijk goed te kunnen testen. Op Silverstone en op de Red Bull Ring is dat namelijk door verschillende omstandigheden niet gelukt.

Williams kondigde voor het weekend van de Grand Prix van Groot-Brittannië een groot aantal updates aan. De auto van Albon zou ongeveer een seconde sneller moeten worden volgens het Britse team. Het was de bedoeling dat Williams tijdens de eerste vrije training voor de Grand Prix van Groot-Brittannië zou kijken wat het exacte effect is. Het weer veranderde constant tijdens het weekend op Silverstone. Een goede test was hierdoor niet mogelijk. Ook tijdens de race was dit niet mogelijk omdat Albon betrokken was bij de crash direct na de start van de race. In Oostenrijk stond er een sprint op het programma. Dit zorgde ervoor dat teams slechts één vrije training hadden om zich voor te bereiden op de kwalificatie. Ook op de Red Bull Ring zat een goede test er dus niet in.

alexander albon williams melbourne 2022-5deb0721

Onzekerheid

“Wanneer je met updates komt moet je eerst goed controleren of de data op het circuit overeenkomt met de data uit de windtunnel. Als het niet nat was geweest hadden we dit tijdens de eerste vrije training voor de Grand Prix van Groot-Brittannië gedaan.” Dat liet Dave Robson, head of vehicle performance bij Williams, weten volgens Motorsport.com. “Nu is de planning dat we het in Frankrijk gaan controleren. We weten nog steeds niet helemaal zeker wat het ons opgeleverd heeft. Het ziet er veelbelovend uit maar ik denk dat we er meer uit kunnen halen.”

Lees ook: F1 aan Tafel: Max breekt records

Lees ook: Yuki Tsunoda krijgt hulp van psycholoog

Lees ook: Christopher Bell wint NASCAR-race op New Hampshire

door Tim Koenders

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden