Williams puntloos na zware race in Austin

3639737

Alexander Albon en Nicholas Latifi hebben geen punten gepakt voor Williams in Austin na een zware race in de Texaanse hitte. De voornaamste reden? De hoge bandenslijtage, waar vooral Albon mee te maken had en een gebrek aan snelheid. 

Albon begon de race, door de straffen van Charles Leclerc, Sergio Perez en Fernando Alonso, vanaf p8, maar lang kon hij niet genieten van die positie. Na een matige start kreeg hij al snel last van vibraties op de voorbanden en moest hij eerder dan gepland zijn eerste pitstop maken. Door de Safety Car-situaties lag hij met een handjevol rondes te gaan wel op puntenkoers, maar de coureurs achter hem reden op vers rubber en dus was Albon, mede door de hoge bandenslijtage, kansloos voor punten en kwam hij als twaalfde over de streep. 

"We gaven echt alles en hebben gevochten als leeuwen, maar het was gewoon niet genoeg. We hadden denk ik niet de snelheid voor punten, maar het had weinig gescheeld of we hadden wat punten gesprokkeld. We kozen voor een agressieve strategie en hoopten op een herhaling van België (waar Albon tiende werd, red.), maar de bandenslijtage was simpelweg te hoog", vertelt Albon aan F1.com.

alexander albon 2022

Terechte straf

Nicholas Latifi had een enerverende middag in Austin. Hij begon de race vanaf de zeventiende positie, maar spinde vroeg in de race eraf in de Esses en later kreeg hij nog een vijf seconden tijdstraf voor het van de baan rijden van Mick Schumacher en die straf was terecht, oordeelt Latifi. "Het was absoluut niet expres, maar ik verremde me. De straf was meer dan terecht", aldus de Canadees die uiteindelijk als zeventiende aan de finish kwam.

Lees ook: Michael Bleekemolen en Olav Mol te gast in F1 aan Tafel

Lees ook: Max Verstappen: Het is een zwaar weekend geweest

Lees ook: Sergio Perez blij met constructeurstitel

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden