Sergio Pérez blij met constructeurstitel

Sergio Perez team Austin

Sergio Pérez heeft geen ideale race gereden, vanwege een kapotte voorvleugel al aan het begin van de race. Hij heeft de race wel met dezelfde voorvleugel uitgereden, maar het resultaat is daardoor niet geoptimaliseerd. Wel is hij erg blij met het constructeurskampioenschap voor Red Bull.

Voorafgaand aan de Grand Prix van de Verenigde Staten was al bekend dat het binnenhalen van het constructeurskampioenschap geen grote klus zou zijn voor Red Bull. De coureurs hoefden enkel te zorgen dat Ferrari niet meer dan negentien punten bovenop het puntenaantal van Red Bull zou scoren. En met een uitvalbeurt van Carlos Sainz in de eerste ronde leek het kampioenschap dan ook al beslist. "Het betekent heel veel voor ons. Mercedes is lange tijd dominant geweest. Ik hoop dat de jaren van Red Bull nu komen en dat wij de komende jaren kunnen domineren", laat de Mexicaan weten tegenover F1.com.

Kapotte voorvleugel

Maar de individuele race van Pérez had beter uit kunnen pakken. Dankzij contact tussen zijn bolide en die van Valtteri Bottas, reed Pérez vrijwel de hele race met een kapotte voorvleugel. In eerste instantie leek het effect hiervan niet heel groot, waarna het team heeft besloten om de vleugel niet te vervangen bij de pitstop. Na afloop van de race geeft de Red Bull-coureur zelf aan dat hij zijn race hierdoor niet heeft kunnen maxmaliseren: "Het was een intens gevecht. Jammer van de schade aan de voorvleugel. Dat heeft ons tijdens de race veel gekost." Maar vanaf het moment in de eerste ronde, is Pérez direct overgestapt naar het beperken van de schade. "Vanaf het moment dat we door hadden dat de vleugel was afgebroken, hebben we geprobeerd om de race zo goed mogelijk uit te rijden."

Kostbare punten voor kampioenschap

Het kampioenschap van de constructeurs was zo goed als zeker, maar in het kampioenschap van de coureurs staat er voor de Mexicaan nog veel op het spel. Voorafgaand aan dit raceweekend, stond Pérez op de tweede plek, voor Charles Leclerc. Deze twee hebben na de grand prix in Austin moeten wisselen van plek, omdat het Leclerc is gelukt in de race voor Pérez te eindigen. Tegen het einde van de race kwam Pérez nog wel akelig dicht bij Leclerc in de buurt, maar het is hem niet meer gelukt de Ferrari-coureur in te halen. Zelf geeft hij aan dat dit met een extra ronde wel was gelukt. "Maar aan het einde had ik een extra ronde nodig", zo vertelt hij. Hoewel de titel al is uitgedeeld, gaat de strijd binnen het kampioenschap dus nog gewoon door.

Lees ook: Michael Bleekemolen en Olav Mol te gast in F1 aan Tafel

Lees ook: Charles Leclerc teleurgesteld ondanks inhaalrace: We hadden de pace

Lees ook: Lewis Hamilton: De Red Bulls waren té snel vandaag

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden