Charles Leclerc teleurgesteld ondanks inhaalrace: We hadden de pace

Charles Leclerc Austin

Charles Leclerc heeft na een ware inhaalslag de derde plek in handen gekregen. Zijn teamgenoot werd vanaf pole position in de eerste bocht uitgeschakeld. Maar ondanks de inhaalrace én de podiumplek had Leclerc op meer gehoopt.

Leclerc zette in de kwalificatie een sterke tweede tijd neer, maar door een gridstraf van tien plekken ving hij de race als twaalfde aan. Ondanks de inhaalslag die hij dus heeft gereden, vindt hij dat er meer in had gezeten: "We startten als twaalfde, dan is P3 een mooi resultaat. Maar het is wel teleurstellend, we hadden de pace." Bij de inhaalrace die Leclerc in Austin heeft gereden, heeft hij mooie gevechten gehad met meerdere coureurs. Vooral van de gevechten met de Red Bull-coureurs heeft hij genoten: "Het was een leuk gevecht met Checo, later ook met Max."

Ferrari fans

De Amerikaanse tribunes zaten vol met fans van Ferrari. Dat is ook Leclerc opgevallen. "Ik ben erg gelukkig dat ik een Ferrari-coureur mag zijn. Het is geweldig om hier te zijn en om zo veel mensen te zien. Zo veel mensen in rode shirts", laat hij direct na de race weten tegenover David Coulthard. 

Tijdens deze race is het constructeurskampioenschap beslist. Het gat werd al steeds groter, maar nu is het kampioenschap dan officieel gewonnen door Red Bull. Ondanks dat de Ferrari-coureur dit al aan zag komen, is het een teleurstelling. Maar Leclerc geeft niet op en zegt volgend jaar terug te zijn: "We blijven hard werken en hopelijk winnen we volgend jaar." 

Lees ook: Max Verstappen wint spectaculaire Grand Prix van Amerika

Lees ook: Frustratie bij AlphaTauri na problematische kwalificatie

Lees ook: Uiteenlopend resultaat voor Williams in kwalificatie

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden