Uiteenlopend resultaat voor Williams in kwalificatie

alexander albon williams melbourne 2022-5deb0721

De coureurs van Williams staan bepaald niet dicht bij elkaar op de startgrid. Nicholas Latifi was in de kwalificatie de meest langzame coureur, en moet het daarmee doen met een twintigste plek. Alexander Albon wist Q3 net niet te halen, maar vangt de race door gridstraffen van anderen aan als achtste.

Een elfde plek voor Alexander Albon was veel hoger dan hij en het team hadden verwacht. Vooral de harde wind op het circuit is iets waar de Williams-bolide moeite mee heeft. "Het is een onverwacht resultaat. Normaal gesproken zijn we niet goed in deze condities." Naar aanleiding van de derde vrije training zijn er nog wat aanpassingen aan de auto gedaan, die dus goed hebben uitgepakt. "Voorafgaand aan de kwalificatie hebben we wat aanpassingen gedaan, zodat ik me wat comfortabeler zou voelen", zo laat hij weten aan F1.com.

Groot verlies

Ook voor Albon is het overlijden van Dietrich Mateschitz een schok. De coureur werd van jongs af aan al gekoppeld aan Red Bull: "Om eerlijk te zijn is het me na de sessie pas verteld. Het is een schok. Het is geweldig was hij heeft gedaan, niet alleen voor de Formule 1, maar alle rijders die dankzij het geld van Red Bull een kans hebben gekregen, waaronder ikzelf. Ik was twaalf jaar oud toen ik door Red Bull werd gespronsord."

Niet het maximale

Latifi had iets meer moeite met de condities op het Circuit of the Americas, al geeft hij wel aan dat hij zijn prestaties in de kwalificatie niet heeft geoptimaliseerd: "In de laatste ronde heb ik me niet verbeterd ten opzichte van daarvoor. Er had dus zeker meer in gezeten." Maar de harde wind was ook voor Latifi een probleem: "De wind hielp niet mee. Maar dat geldt voor iedereen, al heeft onze auto het daar wel moeilijk mee. Daarbij komt dat hij zijn bolide de eerste vrije training moest afstaan aan Logan Sargeant, waardoor het raceweekend de derde vrije training pas echt begon voor de Canadees: "In VT1 was ik niet op de baan, dus VT3 was pas mijn eerste échte training dit weekend." Volgens Latifi is het niet gemakkelijk om dit technische circuit in één dag te leren kennen.

Lees ook: Esteban Ocon: Hele weekend niet op mijn gemak

Lees ook: Alfa Romeo jaagt op punten in Austin

Lees ook: Wisselende emoties bij Aston Martin na kwalificatie VS

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden