Wisselende emoties bij Aston Martin na kwalificatie VS

Lance Stroll Singapore 2022

Sebastian Vettel en Lance Stroll hebben andere gevoelens over gehouden aan de kwalificatie voor de Grand Prix van de Verenigde Staten. Vettel is teleurgesteld na zijn twaalfde tijd, Lance Stroll is erg blij met zijn zevende plek.

Sebastian Vettel had moeite om in Q2 een goede ronde aan elkaar te knopen. "Het lukte niet om in die ene run die ik reed een goede tijd neer te zetten. Het is erg jammer dat het net niet gelukt is om de laatste sessie te halen. Ik was gewoon niet snel genoeg. Ik heb wel goede hoop voor morgen", aldus een teleurgestelde Duitser na zijn kwalificatie tegenover F1.com.

Stroll: Erg blij

Lance Stroll is erg blij hoe de kwalificatie verliep. "Het was natuurlijk een erg goede kwalificatie voor ons, ik ben erg blij. De auto doet het goed, daardoor was het erg leuk om erin te rijden. De auto rijdt ook nog eens erg soepel, dus ik ben erg blij met wat we konden doen vandaag."

Overlijden Mateschitz

Vettel reageerde ook op het overlijden van Dieter Mateschitz, grootaandeelhouder van Red Bull en invloedrijk in het raceteam van de energiedrankjesfabrikant. "Ik ben erg geschokt door het nieuws. Ik kan op dit moment nog niet teveel er over zeggen. Ik weet niet zo goed hoe ik hier op moet reageren", vertelde Vettel. De Duitser won al zijn drie titels bij Red Bull Racing en kende Mateschitz goed.

Lees ook: Charles Leclerc: "Carlos verdient het om op pole te staan"

Lees ook: Verstappen in gedachten bij Mateschitz, na moeizame kwalificatie

Lees ook: Sainz na pole: Dit zat er aan te komen!

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden