Esteban Ocon: Hele weekend niet op mijn gemak

2022_United_States_Grand_Prix_Saturday (1)

Een teleurgestelde Esteban Ocon laat weten het hele weekend in Austin al moeite te hebben gehad met zijn Alpine. Voor pas de derde keer dit seizoen lukt het de Fransman niet om tijdens de kwalificatie uit Q1 te komen.

"Ik voelde me sinds het begin van het weekend niet op mijn gemak met de auto", laat Ocon weten tegen F1.com. "We misten gewoon snelheid in deze sessie en we konden niet veel meer vinden in de tweede run."  

Alpine beleeft in Suzuka nog een goed weekend, met Ocon die een indrukwekkende P4 behaalt. Die snelheid lijkt op het Circuit of the Americas te missen: "Het was moeilijk om [in Austin] aan te komen nadat de auto vorige keer erg goed presteerde. De focus ligt op proberen te begrijpen en morgen sterker te worden."

Strategie wordt cruciaal

Dankzij gridstraffen schuift Ocon één plek op en start de race morgen als zeventiende terwijl zijn teamgenoot Fernando Alonso vanaf P14 start na vijf plekken straf. "Het wordt lastig morgen. Strategie wordt cruciaal met zo'n hoog mate van degradatie. Aan ons om de beste te vinden en te zien waar we uitkomen."

Lees ook: Sainz na pole: Dit zat er aan te komen

Lees ook: Charles Leclerc: Carlos verdient het op pole te staan

Lees ook: Verstappen in gedachten bij Mateschitz, na moeizame kwalificatie

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden