Williams: Sargeant stond klaar voor nieuw F2-seizoen

Logan Sargeant Williams

Het team van Williams had in de planning om hun nieuwste aanwinst Logan Sargeant pas in 2024 achter het stuur te zetten. Door zijn snelle ontwikkeling is de Amerikaan komend seizoen al te vinden bij het Britse team.

In gesprek met Motorsport.com verklaarde Sven Smeets, sportief directeur van Williams, dat Sargeant voor 2023 nog een jaar in de opstapklasse zou moeten doorbrengen voordat de Formule 1 zou komen. "Het orginele plan was dat we na twee seizoenen Formule 2 hem zouden overhevelen, maar we zagen snel dat zijn talent te groot was voor nog een seizoen." Volgens Smeets zit het met de snelheid van Sargeant goed. "We zagen vanaf Silverstone dat het ineens heel rap ging. Vooral op één rondje bleek zijn snelheid erg hoog."

Ultieme vuurdoop

Volgens Smeets is het direct een serieuze vuurdoop waarvoor Sargeant staat. "De eerste paar circuits zijn direct serieus lastig voor Logan. In Jeddah en op Melbourne is er nauwelijks ruimte voor fouten. We zullen hem daar het beste in voorbereiden wat we kunnen en voor 2024 gaan we echt dingen van hem verwachten."

Piastri

Williams was in serieuze onderhandelingen met Alpine om Oscar Piastri naar hen over te hevelen in een soort leenconstructie, maar de Australiër ging in een heuse transfersaga naar McLaren. Het team van Williams had eigenlijk geen andere serieuze optie om Logan Sargeant naar vanuit de academie te promoveren naar het stoeltje.

Lees ook: F1 aan Tafel door naar volgende ronde voor de RadioRing

Lees ook: Wat je moet weten voor de 24 uur van Daytona

Lees ook: Hamilton wacht salarisverhoging bij nieuw contract

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden