Wintertest vindt dit jaar in Bahrein plaats

Coronel-Stage-8-Dakar

De wintertest zal dit jaar niet gehouden worden op het Circuit de Catalunya in Barcelona, meldt Motorsport. De Formule 1, de FIA en de teams zijn formeel overeengekomen dat de test van 12 tot en met 14 maart gehouden gaat worden in Bahrein. 

Dinsdag heeft de Formule 1 officieel naar buiten gebracht dat de Grand Prix van Australië verplaatst wordt naar 21 november en de seizoensopener in Bahrein zou worden verreden. De teams waren het erover eens dat het logisch zou zijn om dan ook de wintertest in Bahrein te houden.

In Bahrein is men gegarandeerd van goed weer om te kunnen testen, er hoeft minder gereisd te worden en er hoeft geen rekening gehouden te worden met beperkingen die in Spanje gelden voor het coronavirus. De test vindt twee weken voor de Grand Prix plaats.

Teams hebben door deze wijziging langer de tijd om hun auto te presenteren aan de wereld. Met het originele testschema, zoals die gepland stond in Barcelona, hadden de renstallen 28 februari naar Spanje moeten brengen. De auto's moeten nu begin maart overgevlogen worden naar Bahrein.

Het verschil is nu echter dat beide auto's, plus een reserve chassis, mee moeten naar Bahrein. Voorheen hoefde de tweede auto pas een week later naar Melbourne te komen.

Bahrein organiseerde in 2014 voor het laatst een pre-season test tijdens het eerste seizoen met de V6-hybride motoren.

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden