Wisselvallig weekend voor Nabuurs in GT4 European Series

04 aug 2021 door Coen Versteeg
IMG_8256

Thijmen Nabuurs reed afgelopen weekend in de GT4 European Series in het voorprogramma van de 24 uur van Spa Francorchamps. Nabuurs was niet helemaal tevreden over zijn weekend en vertelt aan Grand Prix Radio hoe het verliep.

Nabuurs had een drukke week op het circuit van Spa. "Dinsdag hadden we ook al een extra testdag en toen kwamen we er al achter dat de auto het best wel zwaar heeft op Spa." Dat de auto niet helemaal lekker ging op Spa werd ook in het raceweekend bewezen, want ook de kwalificatie ging niet helemaal zoals gewenst voor Nabuurs. "We kwalificeerde ons als veertiende van de veertig. Het was niet helemaal wat we wilden, maar de auto is gewoon niet top op de baan, dus we moeten gewoon punten pakken en zien hoe het gaat."

Thijmen Nabuurs / GT4 European Series
Foto: GT4 European Series

Moeilijke races

De race verliep ook niet naar wens voor Nabuurs. Zijn teamgenoot startte de race en kwam binnen op P16. "Ik moest een stint rijden die heel lastig was. De auto had weinig grip en ik kon alleen maar in mijn spiegel kijken. Gelukkig heb ik wel iedereen achter me gehouden en kon ik finishen op P14", vertelt Nabuurs.

De tweede race startte Nabuurs en hij kreeg er een nieuwe ervaring bij. "Ik startte race 2 op slicks in de regen, maar gelukkig ben ik er heelhuids doorheen gekomen." Nabuurs finishte ook die race op P14. Hij hoopt tijdens de volgende race op de Nürburgring wel een podiumplek te pakken.

Beluister de hele update van Thijmen Nabuurs op Grand Prix Radio.

Lees ook: Larry ten Voorde: “Wil eerste rijder van mijn dorp worden”

Lees ook: Max van Splunteren: “Zeer goed weekend voor team”

Lees ook: Larry ten Voorde: “Mega goed resultaat in Hongarije”

04 aug 2021 door Coen Versteeg

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen