Wolff: Als Hamilton wil gaan hou ik hem niet tegen

door Gijs Leuvenink
Wolff en Hamilton in Spielberg bekendmaking contract 2021

Mercedes-teambaas Toto Wolff heeft in Jeddah aan de verzamelde pers verteld dat als Lewis Hamiton wil vertrekken bij Mercedes, dat hij hem niet in de weg gaat staan.

In de geruchtenmolen gaat het rond dat Hamilton bij Mercedes wil vertrekken vanwege de tegenvallende resultaten. Wolff zegt dat hem geen strobreedte in de weggelegd wordt als hij wil gaan. "We gaan er voor zorgen dat hij een winnende auto krijgt, Lewis wil vechten voor titels en dat willen we graag samen doen."

Leeftijd

Wolff heeft met name begrip voor de eventuele keuze vanwege de leeftijd van Hamilton. "Lewis zit nu in de leeftijd dat hij niet meer jarenlang mee kan. We hebben ondertussen wel een goede band opgebouwd waar ik van verwacht dat we hem niet zomaar verbreken. Als we samen hieruit komen, zou dat echt heel mooi zijn."

totowolf

Waarheen

Lewis Hamilton haalde uit naar het team dat er niet naar hem geluisterd was na Bahrein, waarna de geruchten kwamen dat de Brit op zoek gaat naar een nieuwe uitdaging. Waar de de recordkampioen heen kan, is nog in het ongewisse. Bij Red Bull zit Pérez tot einde seizoen onder contract, wat een optie kan zijn. Bij Ferrari zitten beide coureurs vast, maar ook daar gaan de geruchten dat Charles Leclerc de uitgang op wil zoeken na tegenvallende resultaten.

Lees ook: Pérez: Mechanische problemen tijdens trainingen

Lees ook: Verstappen eerste in tweede sessie van Saoedi-Arabië

Lees ook: Verstappen heerst in eerste training

door Gijs Leuvenink

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden