Perez: Mechanische problemen tijdens trainingen

Perez Saudi training 2023

Sergio Perez leek een probleemloze dag te hebben. De Mexicaan stond tijdens de eerste vrije training tweede achter Max verstappen. Tijdens de tweede vrije training stond Perez derde achter Fernando Alonso. Helemaal vlekkeloos bleek zijn dag toch niet te zijn.

Checo Perez zal er op gebrand zijn om dit weekend de Grand Prix van Saudi-Arabië op zijn naam te schrijven. Vorig jaar kwalificeerde hij zich op pole maar werd hij in de race vierde. Belangrijk dus om goed uit de startblokken te schieten dit jaar. Echter blijkt hij last te hebben gehad van een mechanisch probleem.

"Het was vandaag belangrijk om de condities te leren kennen. Van VT1 tot VT2 zit er een groot verschil in de conditie van de baan. Om hier ervaring mee op te doen is essentieel. Echter hadden we een mechanisch probleem die we hopelijk kunnen oplossen voor morgen zodat we meer snelheid zullen hebben." Aldus Perez tegen over F1.com. Over wat het probleem dan precies was wil de teamgenoot van Max verstappen niet zeggen.

 

Perez vol vertrouwen

Perez heeft zijn blik snel verlegd en gaat dan ook zelfverzekerd de rest van het weekend tegemoet. Hij geeft aan dat Red Bull er over het algemeen snel uit ziet. Als er gevraagd wordt of Max zijn grote rivaal is aankomend weekend zegt de Mexicaan "Hopelijk maar de competitie ziet er competitief uit dit weekend dus ik verwacht dat zij een stap gaan zetten morgen."

 

Lees ook: De motorsport historie van Saoedi-Arabië

Lees ook: F1 aan Tafel: Voor Max hoeft het niet

Lees ook: Hakkinen: Norris van hetzelfde niveau als Verstappen

 

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden