Wolff: "Spelen geen stoelendans met Bottas en Russell"

M254879

Toto Wolff heeft laten weten dat het team van Mercedes niet van plan is tijdens het seizoen stoelendans te spelen met hun coureur Valtteri Bottas en Williams-coureur George Russell. De geruchten gingen na de GP van Portugal de ronde en werden op donderdag al ontkracht door Bottas.

Tijdens de persconferentie op donderdag liet Bottas al weten dat hij niet bang was om tijdens het seizoen vervangen te worden. "Als een team doen we dat niet. Ik heb een contract voor dit jaar. Ik denk dat er maar één team is die dit soort dingen in F1 doet en dat zijn wij niet", doelde de Fin op Red Bull Racing, die al twee keer een coureur gewisseld hebben gedurende een seizoen.

"Ik voel geen druk, ik weet hoe het zit. Er doet altijd bulls*** de ronde, dat is onderdeel van de sport," aldus Bottas tegenover de pers op donderdag. Op vrijdag deed teambaas Wolff tegenover Formula 1 ook een duit in het zakje en nam het voor de Fin op. "Tenzij hij griep krijgt en de auto niet kan besturen zal hij in de auto zitten. Ik zie geen reden om te wisselen, zoals zij daar (verwijzend naar Red Bull red.) er van houden stoelendans te spelen. Dus nee, we verwachten geen verandering."

Toto Wolff / Mercedes AMG F1 / 2020 / Abu Dhabi
Foto: Mercedes AMG F1 (Steve Etherington)

Wolff had een wel heel bijzondere uitleg klaar op de vraag of er een verschil zit tussen de teams als het gaat om de omgang met de coureurs. "Als je niet blij bent met je vrouw en je kijkt om je heen naar anderen zal dat je relatie niet verbeteren", begon hij. "Ik probeer te werken aan de relatie met mijn coureur en wil het beste resultaat met hem behalen, voordat ik met iemand anders begin te flirten."

Lees ook: Bottas snelste in VT1 Grand Prix van Spanje

Lees ook: Bleekemolen: "Eindelijk zien hoe verhoudingen liggen"

Lees ook: Top & Flop: Grand Prix van Spanje VT1 en VT2

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden