Yamaha biedt excuses aan aan Rossi en Viñales

180811_Yamaha_Rossi

Yamaha heeft voorafgaande aan de rijderspersconferentie na de kwalificatie voor de MotoGP van Oostenrijk excuses aangeboden aan de rijders. "Onze machine is op dit moment niet snel genoeg en we hebben een probleem met accelereren. We doen er alles aan om de problemen zo snel mogelijk te verhelpen", liet de fabriek uit Iwata weten.

https://twitter.com/MotoGP/status/1028307676739059712

De Red Bull Ring is een regelrechte hel voor de Yamaha, met de trage bochten en hard uitaccelereren. Daar heeft de fabriek al sinds vorig jaar een groot probleem mee. Juist door het hard accelereren 'vreet' de machine de achterband op, waardoor Valentino Rossi en Maverick Viñales al na een paar ronden in de problemen komen. In de kwalificatie valt het over het algemeen wel mee, omdat er dan maar een paar ronden op volle snelheid worden gereden.

Rossi kwalificeerde zich pas op de veertiende plaats door andere omstandigheden (zie ook Rossi moet plaats bevechten via Q1 op vochtige Red Bull Ring). Viñales staat elfde door onder meer een haperende sensor. "Ook dat had niet mogen gebeuren", stelde Yamaha's M1-projectleider Kouji Tsuya in zijn excuustoespraak. "Maar het is geen onderdeel van het structurele probleem waarmee we te kampen hebben."

Johann Zarco is de best geklasseerde Yamaha-rijder op de startgrid voor de MotoGP van Oostenrijk. Hij kwalificeerde zich op de zesde plaats. Het heeft er dus geen schijn van dat er snel een einde komt aan de aanhoudende droogte wat overwinningen betreft voor Yamaha.

Volgende week heeft Yamaha een test op Misano en na de GP van Silverstone test het nog een keer in Aragon. Daar wordt gezocht naar oplossingen voor het probleem, dat deels met de constructie van het motorblok te maken lijkt te hebben - en waarvoor dit seizoen dus geen oplossing komt omdat de blokken verzegeld zijn en niet aangepast mogen worden - en deels met de elektronica.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen