Yamamoto: "Verstappen heeft groot voordeel"

SI202108290452_hires_jpeg_24bit_rgb

Max Verstappen wisselde tijdens de Grand Prix van Rusland van motor waardoor hij een gridstraf kreeg en achteraan moest starten. Hij wist de schade goed te beperken en verraste vriend en vijand met een tweede plek. Masashi Yamamoto, de algemeen directeur van het Formule 1-programma van Honda, denkt zelfs dat Verstappen nu in het voordeel is ten opzichte van Hamilton.

Na de crash op Silverstone leek het vrij zeker voor Verstappen dat hij een vierde motor moest gaan gebruiken dit seizoen. Dat zou betekenen dat hij een gridstraf zou krijgen. Verstappen en Red Bull besloten om tijdens de Grand Prix van Rusland de straf te incasseren, maar makkelijk was de keuze niet, liet Yamamoto weten aan AS-Web. "Het was geen makkelijke beslissing. We hadden meerdere opties en moesten na de eerste training bepalen wat we gingen doen. Het was een lastige keuze en Red Bull heeft er tot het laatste moment over nagedacht."

Masashi Yamamoto / Honda / Red Bull / Stiermarken
Foto: Red Bull Content Pool (Mark Thompson / Getty Images)

Voordeel Verstappen

Door de tweede plek van Verstappen heeft hij maar zeven punten verloren ten opzichte van Hamilton. Dat valt reuze mee aangezien Red Bull en Honda slechts een P5 hadden verwacht voor Verstappen in Rusland. "Het is ideaal. We wisten dat Mercedes hier sneller zou zijn en de set-up was ook totaal anders. Daarom dachten we dat het onvermijdelijk zou zijn dat Mercedes eerste en tweede zou finishen. De tweede plek van Max betekende dat we de schade konden beperken en daarnaast hebben we nu ook een vierde motor in onze pool. Dat geeft Verstappen een groot voordeel", aldus Yamamoto.

Het voordeel bestaat waarschijnlijk uit twee onderdelen. Verstappen heeft namelijk nu een 'verse' motor, die de eerste paar races beter presteert dan een al gebruikte motor. Daarnaast wordt er verwacht dat Hamilton nog een keer een gridstraf moet pakken voor een vierde motor. Dat zou dan kunnen gebeuren tijdens de Grand Prix van Mexico.

Lees ook: Hamilton wint Grand Prix van Rusland na kletsnat slot

Lees ook: Verstappen vecht terug naar P2: “Niet verwacht”

Lees ook: Vijf legendarische races van jarige Max Verstappen

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden