Yelmer Buurman: "Tweede plek was maximaal haalbare"

Buurman-podium-British-GT

Yelmer Buurman, Brits GT-coureur, heeft een goed weekend achter de rug. De Nederlander reed een race voor het Pro-Am kampioenschap op Donnington waarbij hij twee uur op de baan te vinden was. Hij startte van pole position en finishte uiteindelijk als tweede. 

Het Pro-Am kampioenschap is een Britse GT-kampioenschap waarbij een ervaren en een amateur-rijder elkaar afwisselen tijdens de kwalificatie. De ervaren coureur wisselt na tien minuten af met de amateur om zo de kwalificatie te voltooien. De tijden van beide sessies worden bij elkaar opgeteld en dat bepaald de startpositie voor de race. Tijdens de race wisselen de twee rijders ook af. Teamgenoot van Buurman, Ian Loggie, mocht de eerste meters tijdens de race maken.

Goed resultaat

"We hebben het goed gedaan", begint Yelmer Buurman tegenover Grand Prix Radio. "We mochten vanaf pole starten en waren goed weg." Na een aantal ronden kwam er echter een safety car-periode, waarbij Loggie zijn koppositie moest afstaan en zijn race moest vervolgen vanaf plek twee. "Hij heeft lange tijd de druk op de leider kunnen houden, maar moest uiteindelijk genoegen nemen met een tweede plek voordat ik het stuur overnam."

Buurman en Loggie hebben het weekend ervoor een mooie derde plek weten te bemachtigen en moesten daarom op het circuit van Donnington genoegen nemen met een zogeheten succes penalty. Dit houdt in dat Buurman en zijn teamgenoot tien seconden stil moesten staan tijdens de pitstop. Buurman: "Door de succes penalty werd het wel nog even spannend. We hebben na de pitstop nog moeten vechten voor onze plek, maar uiteindelijk heb ik ons als tweede over de finish kunnen brengen."

Buurman-British-GT-700x466
Yelmer Buurman, British GT Pro-Am - Grand Prix Radio Media Dump

Achtervolging

Buurman is nu opgeklommen tot de tweede plek in het British GT-kampioenschap, met nog maar een halve punt achterstand op de nummer één. Met nog vier raceweekenden te gaan is Buurman tevreden en optimistisch over het verdere verloop van het seizoen. "Hierna hebben we een race op Spa-Francorchamps. Ik kijk hier erg naar uit, want dit is normaal gesproken een circuit dat onze Mercedes-AMG GT3 erg ligt."

Over twee weken dus Spa-Francorchamps voor Buurman. Een goed resultaat kan in België zorgen voor een mooie uitgangspositie voor een eventueel kampioenschap. "Ik kijk er erg naar uit, we maken met vier resterende races nog genoeg kans", aldus Buurman.

Lees meer: Yelmer Buurman: “Tevreden met eindresultaat”

Lees meer: Nyck de Vries over New York: “In alle eerlijkheid, ik heb geen idee”

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden