Yelmer Buurman wint in Britse GT op Snetterton

door Sven Verveld
IMG_8284

Yelmer Buurman, Brits GT-coureur, heeft een prima weekend achter de rug. De Nederlander wist de tweede race op het circuit van Snetterton te winnen. Buurman vertelt aan Grand Prix Radio hoe zijn weekend verliep.

Afgelopen weekend reed Yelmer Buurman in het Britse GT-kampioenschap op het circuit van Snetterton. Volgens Buurman is het een leuk en technisch circuit en is het in de regen een lastig circuit. "Als het heeft geregend heb je er nul grip. Het circuit ligt in Engeland dus ook dit weekend was het weer raak", vertelt Buurman die een aantal trainingen in zowel droge als natte weersomstandigheden heeft verreden.

Race 1

Teamgenoot van Yelmer Buurman, Ian Loggie, mocht kwalificeren voor de eerste race. "De kwalificatie was iets minder. Hij (Loggie, red) was niet helemaal fit. Ian was nog herstellende van een griepje en zat dus niet zo lekker in zijn vel." Uiteindelijk kwalificeerde Loggie als achtste. Loggie behield die achtste plek tijdens de eerste race tot het wisselen van coureur. Buurman stapte in en reed goed, tot hij pech kreeg. "Het ging vrij aardig. Ik kon een paar plekken goed maken, maar later kreeg ik een lekke band. Toen moest ik de pits in en toen was onze race eigenlijk al voorbij", aldus Yelmer Buurman.

Valtteri Bottas / Mercedes / Grand Prix van Groot-Brittannië / Silverstone / 2021
Foto: Mercedes AMG F1 (LAT Images)

Race 2

Aanvankelijk leek het een natte kwalificatie te worden voor de tweede race, maar uiteindelijk droogde de baan op. Buurman wist een tweede tijd op maar +0.004 seconden van pole position neer te zetten en baalde daarvan. "Aan de ene kant was het een beetje zuur dat we er zo dichtbij zaten, maar aan de andere kant zaten we er goed bij qua snelheid", vertelt Buurman. Vanaf de voorste rij wist hij na bocht één de leiding te pakken aan de buitenkant onder natte omstandigheden. "Vanaf dat moment kon ik meteen wegrijden." Het voordeel van vooraan rijden in de regen is namelijk dat de coureur geen spray heeft van de bolide voor zich. "We hadden een heel goede pace en het ging beter dan verwacht. Uiteindelijk heb ik de auto binnengebracht en heeft mijn teamgenoot het afgemaakt", aldus Buurman.

Het team van Buurman ging als derde in het kampioenschap het weekend in. Het team verloor een aantal punten door de tegenvallende eerste race. Tijdens de tweede race, die dus gewonnen werd, steeg het team naar een gedeelde tweede plaats. "We staan op 6.5 punt achter op de leider. Het ziet er goed uit met nog twee weekenden te gaan en we gaan er alles aan doen om voor het kampioenschap te strijden."

De hele update van Yelmer Buurman is te horen via Grand Prix Radio.

Lees ook: Yelmer Buurman: “Tweede plek was maximaal haalbare”

Lees ook: Indy Dontje pakt derde plek in Michelin Pilot Challenge

Lees ook: Max Verstappen blikt terug op crash GP Groot-Brittannië

door Sven Verveld

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden