Yuki Tsunoda: Het halen van Q2 was lastiger dan gedacht

Yuki Tsunoda / AlphaTauri

Yuki Tsunoda is tevreden met de dertiende startpositie. Doordat de AlphaTauri op elk vlak wel wat mist was het voor Tsunoda ook maar de  vraag of hij Q2 wist te halen. Zijn teamgenoot, Pierre Gasly, mist net aan Q3 en start vanaf P11.

Voor AlphaTauri gaan de raceweekenden tegenwoordig niet meer van een leien dak. Ze missen op elk vlak wel iets en dat valt ook de coureurs op. Desondanks is Tsunoda tevreden met het behaalde resultaat in de kwalificatie.

Goed Resultaat

Vorig jaar wist AlphaTauri veel voor de punten mee te strijden, maar in het nieuwe seizoen met de veranderde reglementen komt de Italiaanse renstal niet goed mee. Toch is het gezien de performance van de auto een goed resultaat. "Gebaseerd op onze performance is dit een goed resultaat. Het doorgaan naar Q2 was erg lastiger dan we verwachtte", vertelt Tsunoda tegenover F1.com. Ondanks dat beide coureurs met een andere set-up reden is het knap dat beide door zijn gegaan naar Q2. "We hadden beide een andere set-up. Ik had een set-up die neigde naar droog weer en Pierre een set-up die neigde naar nat weer. Het is positief dat we beiden door naar Q2 waren."

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Scuderia AlphaTauri (@alphataurif1)

Positiviteit

Voor het team brengt dit resultaat weer wat positiviteit, want die hebben het zwaar te verduren gehad met de slechte resultaten. "Voor het team is het positief dat we beide door zijn gegaan naar Q2. We zitten met beide auto’s in een lastige situatie op deze baan", aldus de Japanse coureur. Ook hijzelf is positief over zondag en heeft er zin in. "Ik hoop dat we het allemaal samen kunnen voegen morgen. Ik kijk uit naar morgen."

Lees ook: Guanyu Zhou zeer tevreden na weer een startplaats in top tien

Lees ook: Mercedes: Had meer in de kwalificatie gezeten

Lees ook: Lando Norris: Erg goed met wisselende omstandigheden omgegaan

 

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden