Yuki Tsunoda verlaat Spa niet tevreden

Yuki Tsunoda Spa

Yuki Tsunoda had meer verwacht van zijn race op Spa-Francorchamps. Zondagochtend werd bekend dat hij de race vanuit de pitstraat zou starten. Deze positie heeft hij uiteindelijk om weten te zetten in een dertiende plek. Toch zaten er wel pluspunten aan de race, die meegenomen moeten worden naar Zandvoort.

Tsunoda laat weten dat de start vanuit de pitstraat niet het probleem was op zondag: "Vanuit de pits ging het best prima." Het grootste probleem was de pitstop halverwege de race, die bijna tien seconden duurde. "De pitstop kostte ons alleen veel tijd. Daarbij heb ik bijna tien seconden verloren. Dat was zeker een stap achteruit, maar ik ben blij met de pace die ik had", zo vertelt hij aan F1.com.

Yuki Tsunoda Spa-Francorchamps circuit

Foto: Red Bull Content Pool - Mark Thompson / Getty Images

Maar Tsunoda blijft nuchter en ziet in dat zijn dertiende plek geen ramp is gezien zijn straf: "Ik had natuurlijk ook te maken met die penalty voor de motorwissel. Dan is het altijd lastiger en moet je maar zien hoe het gaat."

Vasthouden en doorgaan

De Japanner geeft aan dat de prestaties van de auto dit weekend echt wel goed zaten, al is er altijd ruimte voor verbetering. "De performance was prima. Hopelijk kan ik dit vashouden, of er zelfs nog iets bovenop doen. Al helemaal in de kwalificatie is dat nodig", laat hij weten. Voor nu gaat hij zich met AlphaTauri richten op Zandvoort, waar deze performance hopelijk kan worden doorgezet: "We moeten het allemaal samen gooien en richten op een foutloos raceweekend."

Lees ook: DNF voor Bottas en DRS-trein voor Zhou in Spa

Lees ook: Olav Mol: Verstappen op de zegekar naar Zandvoort

Lees ook: George Russell: We waren waarschijnlijk sneller dan Ferrari

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden