Ziggo Sport wil Formule 1-rechten ook na 2018 behouden

Ziggo-Sport

Ziggo Sport heeft de intentie om ook na het komende seizoen de Formule 1-uitzendingen te blijven verzorgen. Dat zegt Ziggo Sport-directeur Will Moerer in gesprek met Grand Prix Radio.

De overeenkomst van Ziggo Sport met Liberty Media loopt aan het eind van 2018 af. "We hebben de intentie om de Formule 1 ook na dit seizoen te blijven uitzenden", zegt Moerer in de paddock van het Circuit de Catalunya. "Maar we hebben nog geen gesprekken gevoerd. Dat gaan we over een paar maanden doen."

Wat het komende Formule 1-seizoen betreft bouwt Ziggo voort op de afgelopen jaren. "De grote lijnen blijven hetzelfde", vervolgt Moerer. "Wel zal het Formule 1 Café vaker worden uitgezonden. Niet alleen tijdens de raceweekenden, maar ook als er geen Grand Prix is maken wij een aflevering."

Ziggo Sport zendt de Formule 1 sinds 2013, toen de zender nog Sport1 heette, uit. In 2015 haalde de zender de F1-rechten voor nog eens drie jaar binnen. Voor die tijd was RTL in het bezit van de rechten.

De Nederlandse Formule 1-fans kunnen komend seizoen overigens ook een beroep blijven doen op Grand Prix Radio. Net als tijdens de afgelopen jaren zendt Grand Prix Radio, in samenwerking met Ziggo Sport, het commentaar van Olav Mol tijdens de Grands Prix live uit.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen