AlphaTauri moet zich terugvechten na slechte uitgangspositie

Yuki Tsunoda Canada

AlphaTauri begint de Grand Prix van Canada met een flinke achterstand. Waar het in Bakoe nog erg goed ging starten Pierre Gasly en Yuki Tsunoda de Grand Prix van Canada als vijftiende en als twintigste.

AlphaTauri was misschien wel één van de verrassingen tijdens het weekend in Azerbeidzjan. Het team zat er goed bij een leek op weg naar de punten met beide auto’s. Na de kwalificatie voor de Grand Prix van Canada ziet het er heel anders uit voor het Italiaanse team. Yuki Tsunoda wist op voorhand al dat hij achteraan moet starten. De jonge Jappanner ging dus niet echt voor een snelle ronde. “De condities waren in de kwalificatie een stuk slechter dan in de laatste vrije training. De grip werd iedere keer beter.” Dat liet Tsunoda weten aan Formula 1. Uiteindelijk lag de focus vooral op de zondag. “Ik heb al een beetje geprobeerd om mensen in te halen, ik hoop dat ik daar morgen profijt van ga hebben.”

Problemen met de remmen

Voor teamgenoot Pierre Gasly was het een kwalificatie om snel te vergeten. De Fransman die tijdens de derde vrije training nog tweede stond kwam niet uit het eerste deel van de kwalificatie. “Ik ben echt enorm teleurgesteld. We stonden er goed bij in de derde vrije trainingen en de condities waren best vergelijkbaar.” Gasly legt uit dat de openingsfase van de kwalificatie best goed ging maar na een pitstop ging het mis. “De remmen werkten gewoon niet goed meer, ik kon eigenlijk helemaal niet meer remmen. Dan is het gewoon te langzaam om door te gaan naar Q2, het is enorm frustrerend.”

Lees ook: Max Verstappen dominant op pole in Canada, Alonso P2

Lees ook: Fernando Alonso snelste in derde training GP van Canada

Lees ook: VT2 GP Canada: Verstappen klokt beste tijd voor Leclerc, ook Vettel en Alonso vlot

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden