Aston Martin uitgeschakeld in Q2 door bandenkeuze

Aston martin Singapore Lance Stroll

Voor de coureurs van Aston Martin eindigde de kwalificatie na Q2. Beide coureurs zijn in deze sessie uitgeschakeld, nadat zij de laatste stint op slicks hebben gereden. Lance Stroll is er wel van overtuigd dat het de goede beslissing was, maar Sebastian Vettel had achteraf gezien liever wat langer op de natweerbanden gereden.

Aan het einde van Q2 waagden de eerste coureurs zich aan de droogweerbanden. Voor de coureurs van Aston Martin heeft dit helaas geresulteerd in een dubbele uitschakeling. Stroll heeft geen spijt van de riskante keuze van hem en zijn team: "Ik denk dat het de juiste beslissing is geweest." Hij denkt dat hij zonder zijn eigen fout in bocht 16, wel door had kunnen gaan naar Q3. "Tot aan bocht 16 lagen we er een seconde voor. Maar daar blokkeerde ik de rechtervoorkant. Bocht 16, 17, 18 waren erg nat. Dus misschien had ik daar nog wel meer tijd verloren. Maar de rest van de ronde won ik juist wel tijd", legt hij uit aan F1.com

Gegokt en verloren

Vettel is iets minder tevreden met hoe zijn kwalificaite heeft uitgepakt. Ook hij is naar buiten gegaan op de rode band, maar daar bleek het op de baan nog iets te vroeg voor. Op de vraag of het een goede keuze is geweest, vertelt hij het volgende: "Achteraf gezien niet. Maar we hebben ons best gedaan. En we hadden makkelijk in Q3 kunnen komen met nog een set inters, dat was de veilige keuze geweest." Met de veertiende plek als uitgangspositie voor de race op zondag, hoopt hij nog het een en ander te kunnen doen. Vooral een regenbui komt hierbij goed van pas: "De racepace zag er goed uit. We gaan zien of we er wat van kunnen maken. Hopelijk gaat het regenen."

Lees ook: Lewis Hamilton: Ik zat echt dicht bij pole position

Lees ook: Valtteri Bottas: Timing was niet goed

Lees ook: Charles Leclerc verrast na pole: Elke kwalificatie op een straatcircuit is op de limiet

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden