Lewis Hamilton: Ik zat echt dicht bij pole position

Lewis Hamilton Singapore 2022

De kwalificatie was een hele spannende en het was niet zeker wie er op pole position zou gaan starten. Lewis Hamilton zat er dichtbij, maar weet net geen pole te halen. Hij start de race zelfs vanaf P3, maar is niet geheel ontevreden met zijn resultaat. Dit laat hij weten tegenover F1.com.

Het was alles behalve een saaie kwalificatie. De hele top 3 zit zelfs binnen één tiende van elkaar. Hierdoor heeft Lewis Hamilton net geen pole position behaald én loopt hij ook nog eens de tweede startplek mis. De Brit start de race morgen vanaf P3 en is best tevreden met dat resultaat. 

"Ik was hard aan het pushen"

Lewis Hamilton was iedere ronde die hij in Q3 reed wel zijn tijd aan het verbeteren, maar toch was het niet genoeg voor pole position. De Brit was hard aan het pushen, maar Charles Leclerc en Sergio Pérez waren nog net iets te snel voor de Mercedes. "Ik was hard aan het pushen en ik zat er echt dicht bij, maar deze jongens (lees: Leclerc en Pérez) zijn altijd mega snel en vandaag net iets te snel voor mij. Ik had ook te weinig grip om mee te komen voor pole position", aldus Hamilton. Die niet ontevreden is met het resultaat, maar morgen toch op iets beters hoopt. "Ik ben blij met de tweede startrij, maar hopelijk wordt het morgen beter."

Sneller dan in Monza

Tijdens de Grand Prix van Italië had Hamilton moeite om mee te komen. De Mercedes had het lastig met het op temperatuur krijgen van de banden. In Singapore lijkt dat mee te vallen en Hamilton merkt een andere auto dan in Monza. "We wisten niet waar we zaten dit weekend, maar de auto is beter dan tijdens de Grand Prix van Italië", vertelt de Brit. Hamilton ziet door deze betere auto een kans om te winnen en gaat er dan ook echt voor vechten. "Ik maak denk ik een kans om de race te winnen. We gaan er morgen voor vechten."

Lees ook: Sergio Pérez: Jammer dat we net pole position missen

Lees ook: Charles Leclerc verrast na pole: Elke kwalificatie op een straatcircuit is op de limiet

Lees ook: Guanyu Zhou: Er had veel meer ingezeten

 

 

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden