Sergio Pérez: Jammer dat we net pole position missen

Sergio Perez Singapore 2022

Sergio Pérez start de Grand Prix van Singapore als tweede, maar vindt het jammer dat hij net aan pole position mist. De Mexicaan gaat er alles aan doen om Charles Leclerc aan te vallen en de race te winnen. Dit laat hij weten tegenover F1.com.

De omstandigheden voor de kwalificatie waren niet optimaal. Doordat de baan nog vochtig was door de regen begonnen de coureurs op de intermediates, maar vooral in Q3 werd de baan steeds sneller en sneller. Dit voelde Sergio Pérez ook, maar hij weet net niet snel genoeg te zijn voor pole position en dus start de Mexicaan de race vanaf P2.

Eerste startrij

De strijd in het kampioenschap voor de tweede plek gaat tussen Charles Leclerc en Sergio Pérez. Pérez krijgt dan ook een grote kans vanaf de eerste startrij. Hij hoopt dan ook dat hij Leclerc aan kan vallen en voor de overwinning kan gaan. "Het is een grote kans voor mij en ik hoop dat ik Charles [Leclerc] aan kan vallen om vervolgens voor de overwinning te gaan", aldus Pérez. Die ondanks door het net aan missen van pole blij is met het team. "Het is jammer dat we net pole position missen, maar het team heeft goed werk verricht."

Sergio Perez Singapore 2022 VT3
Red Bull Content Pool

Lastige omstandigheden

De omstandigheden van de baan waren op zijn zachts gezegd niet ideaal, dat had Pérez ook door. Voor de race is er ook regen voorspeld en dus kunnen de omstandigheden dan hetzelfde zijn als tijdens de kwalificatie. Volgens de Mexicaan is het dan ook belangrijk dat het beide dagen foutloos gaat. "Het was lastig met de omstandigheden en dat kan morgen ook zo zijn. Het is dan ook belangrijk dat we vandaag, maar ook tijdens de race foutloos zijn."

Lees ook: Charles Leclerc pakt pole position in thriller, Verstappen op P8

Lees ook: Video-update: Wat leerde de vrijdag in Singapore ons? Olav duidt de longruns

Lees ook: VT3 GP Singapore: Leclerc snelste in natte en korte training

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden