Beide Alfa Romeo-coureurs met gridstraffen in achterhoede

alfa romeo auto spanje

Q2 was dit weekend het hoogst haalbare voor Alfa Romeo. Valtteri Bottas is zelfs in Q3 al uitgeschakeld. Beide coureurs hebben te maken met gridstraffen, en zullen de race daardoor in de achterhoede starten. Maar ondanks dat heeft Guanyu Zhou zijn best gedaan zich zo hoog mogelijk te kwalificeren.

Voor Bottas is het geen verrassing dat hij in Q3 is uitgeschakeld, al is dit de eerste keer sinds 2015 dat hij Q2 niet heeft gehaald. "Ik heb geprobeerd mijn teamgenoot te helpen om Q2 te halen. Dat is gelukt. Ik start morgen toch veertiende", zo legt hij uit aan F1.com. Bottas hoopt zondag in de wedstrijd nog wat plaatsen te kunnen winnen. Hij geeft aan dat hij in de trainingen niet zo veel heeft gereden als gehoopt, maar dat hij en het team wel efficient te werk zijn gegaan: "Ik heb dit weekend niet veel kilometers gemaakt. Maar met de setup hebben we wel continu op de race gefocust."

Lange race te gaan

Zhou is blij met de onverwachte hulp die hij tijdens de kwalificatie van zijn teamgenoot kreeg: "Hij gaf me een slipstream. Die was niet gepland, maar wel heel fijn." Zhou baalt dat hij Q3 niet heeft gehaald, maar had hier gezien zijn straf ook niet veel aan gehad. "Ik was niet snel genoeg voor Q3, maar morgen wordt het nog een lange race", zo vertelt hij. Daarbij geeft hij aan dat de keuze voor het incasseren van straffen binnen het team snel is gemaakt: "Het is op dit circuit makkelijker om in te halen. Alles is hier mogelijk, daarom zijn er ook zoveel coureurs met straffen. Hopelijk kunnen we nog wat posities winnen." Zhou zal de race zondag als negentiende starten.

Lees ook: Hero or Zero: VT3 & kwalificatie Grand Prix van België

Lees ook: Alexander Albon: We hebben alles eruit gehaald

Lees ook: Charles Leclerc: We hebben ons niet goed voorbereid

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden