Carlos Sainz: Ik zit er te ver vanaf

3639737

Carlos Sainz kijkt niet geheel tevreden terug op zijn derde plaats tijdens de kwalificatie van de Grand Prix van Bahrein. Zijn teamgenoot pakte de pole en dat was volgens de Spanjaard volledig terecht. Sainz gaf direct na de kwalificatie aan dat hij het hele weekend al moeite heeft met de auto.

De eerste kwalificatie van het seizoen is verreden en Ferrari heeft de reglementen goed begrepen. Charles Leclerc pakte pole position en Carlos Sainz start de Grand Prix van Bahrein als derde. Je zou zeggen dat het team in extase is met het resultaat maar toch is Carlos Sainz niet geheel tevreden. Na de kwalificatie liet hij weten het hele weekend moeite te hebben met de auto, hij is wel trots op de stappen die hij gedurende het weekend heeft gemaakt.

Carlos Sainz / Ferrari / Bahrein / 2022
Foto: Scuderia Ferrari Press Office

Nog niet goed genoeg

“Ik zit er veel te ver vanaf, ik moet echt leren om met deze auto te rijden. Ik zit er het hele weekend al meer dan vijf tienden achter.” Dat liet de Spanjaard met startnummer 55 weten na afloop van de kwalificatie. “Het is erg jammer dat ik me niet wist te verbeteren in de tweede run in Q3 maar Charles verdiende duidelijk de pole.” Sainz beschrijft dat hij wel eens een paar tienden achter zijn teamgenoot heeft gezeten maar acht tienden is hij niet gewend. “Uiteindelijk mag ik ook niet klagen, ik heb gestreden om de pole en dat is veel waard.”

Lees ook: Lewis Hamilton: We bluffen niet, we zijn negen tienden trager

Lees ook: Van P1 naar P13: Pierre Gasly staat voor raadsel

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden