Carlos Sainz: P2 erg goed na crash op vrijdag

Carlos Sainz Ferrari Miami

Carlos Sainz is zeer tevreden met een tweede plaats tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Miami. Dit komt omdat hij gister veel tijd miste door een crash. Door die crash heeft hij ook nog geen idee hoe het tijdens de race zal gaan.

Carlos Sainz begon het raceweekend in Miami met een valse start. De Spanjaard crashte in de tweede vrije training en miste daardoor veel tijd op de baan. Ook zijn zelfvertrouwen heeft een deukje opgelopen na de aanraking met de muur. In de kwalificatie ging het erg goed voor de Spanjaard. Zijn teamgenoot was hem net te snel af maar hij staat er netjes achter om de eerste rij op de grid compleet te maken. Carlos Sainz start de Grand Prix van Miami als tweede.

Onzekerheid voor race

“Het was echt niet makkelijk om het zelfvertrouwen terug te vinden na de crash van gisteren. Zeker op zo’n nieuw en moeilijk circuit als dit.” Dat liet de Spanjaard na afloop van de kwalificatie weten tegenover Formula 1.  “Ik heb meerdere hele goede rondes gereden maar het was nog niet genoeg voor pole. Vergeleken met waar ik gisteren stond ben ik hier zeker tevreden mee.” Sainz weet nog niet wat hij van de grand prix moet verwachten. “Ik heb nog geen langere run kunnen doen in de vrije trainingen. Morgen zal de eerste keer dit weekend met een auto vol brandstof worden. Dat kan nog wel eens een uitdaging worden maar de auto voelt gewoon goed aan.”

Lees ook: Charles Leclerc op pole in Miami, Verstappen P3

Lees ook: Sergio Pérez: Teleurgesteld in circuit Miami

Lees ook: George Russell: Mercedes verrast door snelle vrijdag

 

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden