Charles Leclerc: Hoopte dichterbij te staan

door Tim Koenders
charles leclerc abu dhabi 2023 donderdag

Charles Leclerc kwalificeerde zich als tweede voor de Grand Prix van Saoedi-Arabië. De Monegask kwam ruim drie tienden tekort, zelf had hij gehoopt dat het gat kleiner was.

Charles Leclerc had waarschijnlijk gehoopt het Formule 1-seizoen beter te starten. Tijdens het eerste weekend kwalificeerde Leclerc zich als tweede. De race verliep teleurstellend voor de Ferrari-coureur. In de openingsfase had de coureur met startnummer zestien veel problemen met de remmen. Leclerc blokkeerde vaak en verloor daarmee veel tijd. Hij eindigde uiteindelijk als vierde. Tijdens het weekend in Saoedi-Arabië kwalificeerde de Ferrari-coureur zich wederom als tweede. Leclerc hoopt dit weekend wel een betere race te rijden.

Verrassen op zaterdag

“Tijdens de eerste ronde in Q3 probeerden we met een extra opwarmronde wat anders te doen dan de rest. Uiteindelijk werkte dit niet goed voor ons. In de tweede ronde heb ik alles uit de auto kunnen halen wat erin zat vandaag.” Dat liet de Monegask weten na afloop van de kwalificatie aan Formula 1. “Ik ben blij met mijn ronde al hoopte ik dat ik dichterbij zou staan tijdens de kwalificatie. Wellicht kunnen we morgen verrassen en het de coureurs van Red Bull lastig maken. Ik voel mij een stuk comfortabeler in de auto. De snelheid tijdens de race is een stuk beter dan vorig seizoen.”

Lees ook: Oliver Bearman vervangt zieke Carlos Sainz in Grand Prix Saoedi-Arabië

Lees ook: Lewis Hamilton worstelt met zijn auto

Lees ook: Verstappen: "Geen plannen om Red Bull te verlaten bij goede prestaties"

door Tim Koenders

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden