Daniel Ricciardo: Ik dacht dat we er goed voorstonden

Daniel Ricciardo Frankrijk

Daniel Ricciardo had op zaterdagochtend een stuk meer verwacht van de kwalificatie voor de Grand Prix van Singapore. De McLaren-coureur kwam uiteindelijk niet verder dan een zeventiende tijd.

Tot nu toe verloopt het seizoen van Daniel Ricciardo nog niet goed. De Australiër wordt aan het einde van het seizoen vervangen door een landgenoot. Mocht Ricciardo zijn zinnen hebben gezet op een stoeltje in de Formule 1 zal hij moeten presteren. Tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Singapore is dat niet gelukt. De Australiër kwalificeerde zich als zeventiende en de kansen op een goed resultaat in de race lijken klein.

Teleurstelling

“Gisteren hadden we het heel lastig dus we hebben veel aangepast vannacht. Voor de derde vrije training dacht ik echt dat we er heel goed voorstonden.” Dat liet de McLaren-coureur weten tegenover Formula 1. “De omstandigheden waren erg lastig en ik had al snel in de gaten dat we er niet veel meer uit konden halen. Natuurlijk is het teleurstellend dat ik eruit lig in Q1 maar ik vind het erger dat het een paar uur geleden er zo anders uitzag. Ik heb er niet uit kunnen halen wat ik graag had gewild.”

Lees ook: Charles Leclerc pakt pole position in thriller, Verstappen op P8

Lees ook: Video-update: Wat leerde de vrijdag in Singapore ons? Olav duidt de longruns

Lees ook: VT3 GP Singapore: Leclerc snelste in natte en korte training

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden