Fernando Alonso: Racesnelheid ons sterke punt

Alonso helm Bahrein 2023

Fernando Alonso is zeer tevreden met de derde tijd in de kwalificatie voor de Grand Prix van Saoedi-Arabië. Door de gridstraf van Leclerc schuift de tweevoudig-wereldkampioen op naar de eerste startrij.

Fernando Alonso maakte voorafgaand aan dit Formule 1 seizoen de overstap naar Aston Martin. Dit seizoen doet Aston Martin vooraan mee in plaats van in het middenveld. Tijdens de openingsrace van het seizoen stond Fernando Alonso op het podium. De racesnelheid was erg goed maar in de kwalificatie zaten nog verbetermogelijkheden. Tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Saoedi-Arabië was het resultaat erg goed voor het team. Alonso reed de derde tijd en mag door de gridstraf van Leclerc vanaf de eerste startrij starten.

Racesnelheid

“Tot nu toe is het een heel goed weekend voor ons. In Bahrein was de kwalificatie ons zwakke punt maar vandaag deed de auto het heel goed.” Dat liet de Spanjaard na afloop van de kwalificatie weten aan Formula 1. “We hebben veel vertrouwen voor de race van morgen. Onze snelheid tijdens de vrije training was misschien minder maar dat kwam ook door verkeer. De racesnelheid blijft het sterke punt van deze auto.”

Lees ook: Sergio Pérez pakt pole, Verstappen slechts vijftiende

Lees ook: Red Bull dominant in VT3 GP van Saoedi-Arabië, Verstappen ruim snelste

Lees ook: Wolff: Als Hamilton wil gaan hou ik hem niet tegen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden