Fernando Alonso: We gaan vechten voor punten

Fernando Alonso Alpine Brazilië

Fernando Alonso kwalificeerde zich als elfde tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Abu Dhabi. De Spanjaard denkt dat er niet heel veel meer in had gezeten en wil op zondag vechten voor de punten.

Fernando Alonso kijkt al een tijdje uit naar zijn laatste kwalificatie voor het team van Alpine. De Spanjaard wist met de hakken over de sloot door te gaan naar het tweede deel van de kwalificatie. De Alpine-coureur had een momentje bij het uitkomen van de negende bocht. In Q2 was hij zeven tienden sneller dan in Q1 en dat was genoeg voor een elfde plaats. Over de boordradio liet de tweevoudig wereldkampioen direct weten dat het een prima uitgangspositie voor de race was. Om punten te pakken zal Alonso minimaal een positie moeten winnen.

Dicht bij elkaar

“Het is best wel frustrerend want het zat heel dicht bij elkaar, het waren maar een paar milliseconden. Ik was net de laatste van een groepje dus dat is jammer.” Dat liet Fernando Alonso na afloop van de kwalificatie weten tegenover Formula 1. “We zitten al heel dicht bij de punten dus daar gaan we morgen zeker voor vechten. Over het algemeen zijn we op zondag beter dan op zaterdag.”

Lees ook: Max Verstappen pakt pole in Red Bull-show op Yas Marina

Lees ook: Liam Lawson wint strategische F2 sprintrace

Lees ook: In 2023 DRS-experiment tijdens sprintraces

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden