George Russell: Gegokt en verloren

3639737

George Russell probeerde in de laatste run van Q3 een snellere outlap om een goed resultaat te behalen. Het viel de verkeerde kant op voor de Brit die nu moet starten vanaf de negende plaats. De keuze viel dus de verkeerde kant op maar Russell geeft aan er geen spijt van te hebben.

De problemen die Mercedes leek te hebben tijdens de wintertest gaven wel het werkelijke beeld. Het team moet in de achtervolging op Ferrari en Red Bull. Op dit moment lijkt de constructeurskampioen het derde team op de grid. Lewis Hamilton wist zich ook naar deze verwachting te kwalificeren terwijl George Russell niet verder kwam dan een negende plaats. Het jonge talent gaf na afloop bij F1.com aan dat hij tijdens de laatste ronde in Q3 iets anders wilde proberen, dit pakte niet goed uit.

"We moeten risico's nemen"

“We moeten minimaal op de derde rij staan. Ik had er nog één poging voor en ik besloot een snellere outlap te rijden.” De Brit hoopte dat dit het gevoel in de auto zou verbeteren maar dat bleek niet het geval. “Ik hoopte ermee op de eerste of tweede rij te komen maar dit lukte duidelijk niet. Sterker nog, het was het tegenovergestelde.” George Russell is blij dat hij iets geprobeerd heeft en hij denkt dat dat ook de manier voor de komende weekenden zal zijn. “We zijn hier niet om als derde snelste team rond te rijden. We doen er alles aan om dingen te leren. Natuurlijk baal ik van mijn fout, de negende plek is simpelweg niet goed genoeg.”

Lees ook: Charles Leclerc pakt pole position in Bahrein

Lees ook: Max Verstappen eindigt VT3 als snelste man op de baan

Lees ook: Lewis Hamilton: We bluffen niet, we zijn negen tienden trager

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden