George Russell: Hadden resultaat wel verwacht

George Russell Singapore

George Russell had wel verwacht dat hij zich op de derde startrij zou kwalificeren. Red Bull en Ferrari waren over één ronde te snel maar de Brit denkt dat het in de race nog wel eens spannend kan gaan worden.

George Russell wist de Grand Prix van Brazilië te winnen. Dat zal naar meer hebben gesmaakt maar helaas voor de Brit lijkt die kans niet groot te zijn. Al denkt hij daar zelf wel anders over. Waar Russell in Brazilië nog op pole position stond moest hij tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Abu Dhabi genoegen nemen met een zesde plaats. Russell was drie duizendsten langzamer dan zijn teamgenoot die voor hem start.

Andere strategie

“Als je puur naar het uiteindelijke resultaat kijkt hadden we wel gedacht dat we hier zouden staan. We weten dat we niet de beste auto hebben voor een circuit als dit met lange rechte stukken.” Dat liet Russell na afloop van de kwalificatie weten tegenover Formula 1. “Ik denk dat we een hele snelle auto voor de race hebben. De lange runs zagen er heel goed uit, zeker in vergelijking met Ferrari. Er zijn ook nog veel mogelijkheden als je kijkt naar de strategie. De beide Ferrari’s en Pérez hebben meerdere harde banden over dus het ziet ernaar uit dat zij wat anders denken dan wij qua strategie.”

Lees ook: Max Verstappen pakt pole in Red Bull-show op Yas Marina

Lees ook: Liam Lawson wint strategische F2 sprintrace

Lees ook: In 2023 DRS-experiment tijdens sprintraces

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden