George Russell: We hadden problemen met de remmen

George Russell Mercedes Spa

George Russell had problemen met zijn remmen tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Singapore. Dit zorgde ervoor dat hij niet in Q3 kwam, de Brit moet genoegen nemen met een elfde plaats.

George Russell is allesbehalve tevreden na afloop van de kwalificatie voor de Grand Prix van Singapore. De Mercedes-coureur eindigde als elfde en mocht op de opdrogende baan niet strijden om pole position. Dat terwijl teamgenoot Hamilton gedurende Q3 één van de favorieten was voor de snelste tijd. Russell legde na afloop van de kwalificatie uit waarom hij niet naar verwachting kon presteren.

Snelle auto

“We hadden genoeg grip maar we hadden problemen met de remmen. Elke keer als ik een bocht inging voelde het alsof ik telkens een beetje gas bijgaf. Dit werd gedurende de kwalificatie alleen maar erger.” Dat liet Russell weten tegenover Formula 1. “In de eerste vrije training hadden we er ook al last van. Het is erg jammer want we hebben dit weekend een snelle auto.” De Brit verwacht niet dat het op zondag heel makkelijk zal gaan. “Ik hoop op veel slijtage van de banden, als het een één stop wordt gaat het erg lastig worden.”

Lees ook: Charles Leclerc pakt pole position in thriller, Verstappen op P8

Lees ook: Video-update: Wat leerde de vrijdag in Singapore ons? Olav duidt de longruns

Lees ook: VT3 GP Singapore: Leclerc snelste in natte en korte training

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden