Kevin Magnussen: Het was een slechte ronde

Kevin Magnussen Hongarije

Kevin Magnussen maakte meerdere fouten in zijn laatste ronde in Q1 waardoor hij een plaats in Q2 misliep. De Deen kwalificeerde zich als achttiende maar schuift nog een aantal plaatsen op door gridstraffen van meerdere coureurs.

Kevin Magnussen kwam tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van België niet verder dan een achttiende plaats. Teamgenoot Mick Schumacher lukte het wel om door het eerste deel van de kwalificatie te komen. Volgens de Deen werd de baan gedurende Q1 steeds sneller, door een fout in zijn laatste ronde miste hij een kans in Q2.

Nog genoeg kansen

“Het was gewoon een slechte ronde, ik maakte meerdere fouten. Ik leek erop alsof iedereen nog veel tijd kon winnen. Dat is jammer, de tweede ronde had hem moeten zijn maar het was hem niet.” Dat liet de Deen weten aan Formula 1. “Ik denk ook niet dat we nog heel veel plekken hadden kunnen winnen. Gelukkig krijgen we een aantal plaatsen gratis terug dus hopelijk is de snelheid in de race beter.” Kevin Magnussen ziet nog zeker kansen voor de race. “Het is Spa, er kan hier veel gebeuren.”

Lees ook: Max Verstappen snelste in kwalificatie, Sainz start race P1

Lees ook: Max Verstappen positief na eerste dag in Spa

Lees ook: Günther Steiner ziet mogelijkheden voor 2023

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden